Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Ben Lankamp

Centraal Europa

De zon schijnt geregeld en het is warm met 25 tot 30 graden in het midden van Europa. Er kan lokaal wel een warmteonweer ontstaan. De lucht is behoorlijk onstabiel in de Alpenlanden, met later op de dag verspreid weer enkele regen- of onweersbuien.

Noord Europa

In de noordelijke helft van Scandinavië is het wisselvallig, met veel wolken en regen of buien. Het blijft droog en de zon schijnt geregeld in het zuiden van Noorwegen, Zuid-Zweden en Zuid-Finland. In Denemarken is het zonnig en wordt het 25 graden.

West Europa

Er kan een buitje vallen in Ierland, maar verder is het droog op de Britse Eilanden. De zon schijnt daarbij geregeld. In Engeland wordt het 25 tot 30 graden. In Frankrijk schijnt de zon ook flink en ligt de temperatuur veelal tussen 30 en 35 graden.

zuidoost Europa

Het blijft behoorlijk zonnig in Zuidoost-Europa, maar op meer plaatsen ontstaat er 's middags ook een regen- of onweersbui. Het wordt tropisch warm, in Bulgarije, Griekenland en het zuiden en westen van Turkije stijgt het kwik zelfs naar 35 graden.

zuidwest Europa

Het is zonnig en droog weer in Spanje en Portugal, met temperaturen van 30 tot 35 graden. Ook in Italië schijnt de zon flink, maar in de loop van de dag ontstaat er verspreid ook een enkele flinke onweersbui. Het wordt veelal ruim boven de 30 graden.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa