Klimaat São Paulo

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor São Paulo en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor São Paulo

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor São Paulo

São Paulo, gelegen in Brazilië, heeft een tropisch savanneklimaat. Dit klimaat kenmerkt zich door een droge en een natte periode. De natte periode loopt van september tot en met maart en de droge periode van april tot en met augustus. Tijdens de natte periode zijn er vaak zware regenbuien en kan er zelfs sprake zijn van overstromingen. De temperaturen liggen het hele jaar door hoog, met een maximum temperatuur van 32. 9 graden in januari en 32. 2 graden in december. De beste periode om naar São Paulo te gaan als toerist is van april tot en met augustus. Tijdens deze periode zijn de temperaturen wat lager en is er minder regenval. Bovendien is dit de periode waarin veel festivals en evenementen plaatsvinden in de stad. Ondanks dat er in deze periode nog steeds sprake kan zijn van regenbuien, is het weer over het algemeen aangenamer om de stad te verkennen.