Klimaat Napels

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Napels en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Napels

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Napels

Napels heeft een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde, natte winters. De beste periode om naar Napels te reizen als toerist is van juni tot september, wanneer de temperatuur tussen de 27,9 en 30,3 graden ligt en er slechts weinig regen valt. De lente en herfst zijn ook goede reisperiodes, hoewel er dan meer neerslag te verwachten is. In de wintermaanden kan het behoorlijk koud worden, met een gemiddelde temperatuur van 16,6 graden in december. Bovendien valt er dan veel regen, met meer dan 200 millimeter in november en december. Houd er ook rekening mee dat het UV-indexniveau in de winter laag is, terwijl het in de zomer zeer hoog kan zijn, dus zorg ervoor dat je je huid beschermt tegen de zon.